Nieuws!

Nieuws!Michaël beschilderde de gevel van een leegstaand herenhuis in Oud-turnhout. In dit huis en het aangrenzende pand vond een expo plaats op 6 oktober 2019 met 20 verschillende kunstenaars.


Michaël beschilderde een strandcabine in Sint-Idesbald op 11 mei 2019. Het thema van "cabin art" was dit jaar bouwen voor de toekomst. En Michaël liet zich hiervoor inspireren door het play station game "Minecraft".


Michaël Schilderde begin april 2019 een muur in het centrum van Arendonk naar aanleiding van "pimp het dorp". Je kan deze bekijken in het wandelpadje van het zwembad naar de Schutterstraat.


Michaël zal deelnemen aan Cabin Art op 11/05/2019 in Sint-Idesbald.

Michaël nam deel aan "boeken en koeken" op 03/03/2019 te Arendonk.

Michaël exposeert nog tot 21/10/2018 in het bezoekerscentrum van de Liereman te Oud-turnhout, samen met 22 andere kunstenaars.


Ook in 2018 nam Michaël deel aan cabin art, met als thema "de duinenabdij".


Michaëls werk "toekomstvisioen" is één van de 15 geselecteerde werken voor de expo "painting the future", georganiseerd door broederlijk delen. Deze expo vindt plaats in het stadhuis van Genk en is te bezoeken vanaf woensdag 28 februari tot en met zondag 11 maart, tijdens de openingsuren van het stadhuis. KLIK HIER voor meer info.Michaël zal op 25 februari deelnemen aan een evenement rond literatuur en beeldende kunst in een industriële omgeving te Arendonk. Gastsprekers zijn Herman Brusselmans en Dallila Hermans. Meer info:

KLIK HIER


Twee werken van Michaël zijn geselecteerd voor de prijs Stan Raemdonk in lovendegem. Opening begin juni 2017.


Michaël maakte een muurschildering in Arendonk in april 2017. Deze is vrij te bezichtigen in het centrum van Arendonk. Pad rechts achter orthodontie Henckens.Michaël heeft de publieksprijs gewonnen van de wedstrijd "schilderij van het jaar 2016, met het werk "de garnalenvisser".


Voor het derde jaar op rij, zat er een schilderij van Michaël bij de finalisten van schilderij van het jaar. In 2015 was het, het werk: "ik wil vliegen".Michaël reserveerde de expositieruimte "Hofke van Chantraine" in Oud-turnhout voor een grote overzichtstentoonstelling in 2015. Deze vond plaats van 31oktober t/m 15 november 2015.


Net als vorig jaar behaalde Michaël de finale van de wedstrijd schilderij van het jaar 2014. Deze keer met zijn werk "Baadster tussen de waterlelies.


Van 11 oktober tot 18 oktober zal Michaël deelnemen aan de biënnale voor schilderkunst in Frasnes-les-Avaing, in de buurt van Ronse.


Nog tot en met 26 oktober kan u de expo "tussen zomerlicht en winterdroom, in het spoor van Valerius De Saedeleer", bezoeken in Etikove, Maarkedal.


Michaël doet met volgend filmpje mee aan ARTtube. Een filmpje van 1 minuut over inspiratie en het maken van kunst.

Klik hier voor het filmpje.


Ook dit jaar, 2014, zal Michaël deelnemen aan schilderij van het jaar.

Zie www.schilderijvanhetjaar.beMichaël neemt dit jaar deel aan Cabin Art. Strandcabines worden door 30 kunstenaars beschilderd, met als thema "oorlog en vrede, 1914 - 1918). De cabines zijn nog de volledige zomer te bezichtigen op het strand van Sint-Idesbald, Koksijde.

Klik hier voor de foto's.
Michaël behaalde in april 2014 de tweede plaats in de wedstrijd "ontwerp een herkenningspunt voor de eerste wereldoorlog". Georganiseerd door de gemeente Arendonk.


Michaël nam deel aan de wedstrijd "koninklijke kunst" van Atelier Magazine. Daar won hij op 24 april 2014 met het schilderij "koningswissel" een prijs.
Met enige fierheid kan ik u schrijven dat mijn werk "fallen", één van de13 finalisten is geworden van de nationale schilderswedstrijd "schilderij van het jaar 2013".
Copyright  © Michaël Marek 2018 All Rights Reserved